Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

American Standard genomineerd voor Grammy Award

James Taylors album 'American Standard' werd deze week genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Traditional Pop Vocal Album. Dit is de 19e keer in zijn carrière dat James genomineerd is voor een Grammy.

Over the Rainbow: An American Standard EP

Morgen (19 november) brengt James Taylor 'Over The Rainbow: An American Standard EP' uit. Vermoedelijk gaat het om een uitgave die enkel digitaal beschikbaar zal zijn.

De EP bevat 3 nummers diie werden opgenomen voor het 'American Standard' album maar die uiteindelijk niet op dat album terechtkwamen. Twee van de drie nummers waren eerder al wel beschikbaar op diverse bonusedities van het album.

Track list:
  1. I've Grown Accustomed To Her Face
  2. Never Never Land
  3. Over The Rainbow

De archieven zijn geopend!

Afgelopen vrijdag werd aangekondigd dat James de komende maanden zijn persoonlijke archief induikt om bijzondere video en audio te delen via het officiële James Taylor YouTube kanaal. In de komende weken worden liedjes uit de BBC 'In Concert' special uit 1970 gedeeld. De eerste video in die reeks, waarin James de Beatles cover 'With A Little Help From My Friends' zingt, staat inmiddels online.

De aankondiging komt niet als een verrassing. Het hele jaar was James al zeer actief op sociale media, waar al regelmatig unieke video van optredens gedurende zijn lange carrière kwamen bovendrijven.