Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Change

Vorige week heeft Charlie Puth het nummer "Change", van zijn toekomstige album "Voicenotes" uitgebracht. James Taylor zingt mee op het nummer, dat wordt opgedragen aan slachtoffers van zinloos (wapen)geweld.

Luister het nummer hier:
https://www.youtube.com/watch?v=e9XbKS9xWD0

Gefeliciteerd met je 70ste verjaardag James!

James-taylor.nl feliciteert James Taylor met zijn 70ste verjaardag.

Sweet Baby James pop-up boek

Op 12 maart (James' verjaardag) brengt James Taylor het pop-up boek gebaseerd op de tekst van "Sweet Baby James" uit. De uitgave van het boek was in eerste instantie gepland voor vorig jaar, maar werd door problemen bij de uitgever uitgesteld. Het unieke boek zal exclusief te koop zijn op de officiële James Taylor website.