Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

American Standard: Een Update

American Standard komt komende vrijdag uit. Tot nu toe zijn al drie singles uitgebracht. James is druk geweest met de publiciteit voor het album (en Break Shot). Zo was hij recent in het Verenigd Koninkrijk, waar hij onder andere te horen was op de radio bij de BBC. In diverse interviews gaf hij aan dat het de bedoeling is begin komend jaar terug te komen voor concerten.

Om de release van het nieuwe album te vieren spelen James Taylor en band, inclusief John Pizzarelli, een live show voor iHeartRadio Icons op donderdag 27 februari (28 februari 1:00 Nederlandse tijd). De show kan hier live gekeken worden op YouTube. Vrijdag 28 Februari zal James te gast zijn in de tv show Good Morning America (ABC). BBC Radio 2 heeft American Standard omgedoopt tot album van de week. Dat betekent dat de Ken Bruce show elke dag een nieuw nummer van het album zal draaien.

Timeless songs, classic James TaylorJames Taylor's nieuwe album, American Standard, komt uit op 28 februari. Het nummer bevat 14 Amerikaanse klassiekers die James geheel naar zijn hand heeft gezet. In tegenstelling tot veel opnames van deze nummers wordt de basis van de arrangementen niet gelegd door de piano, maar door een 2-gitaar samenwerking tussen James Taylor en jazz gitarist John Pizzarelli. De nummers die op het album staan zijn: 1. My Blue Heaven; 2. Moon River; 3. Teach Me Tonight; 4. As Easy As Rolling Off A Log; 5. Almost Like Being In Love; 6. Sit Down, You're Rockin' The Boat; 7. The Nearness of You; 8. You've Got To Be Carefully Taught; 9. God Bless the Child; 10. Pennies From Heaven; 11. My Heart Stood Still; 12. Ol' Man River; 13. It's Only A Paper Moon; 14. The Surrey With the Fringe On Top

De eerste single van het album is Teach Me Tonight. Je kunt deze luisteren op YouTube. Er staat ook een trailer voor het album op YouTube.

Meer informatie over het album is te vinden op de speciale pagina die bereikbaar is via het websitemenu.

VS Tour 2020 met speciale gast Jackson Browne

James Taylor heeft zojuist een tour door de Verenigde Staten aangekondigd. Speciale gast bij de concerten is Jackson Browne. De tourdate worden binnenkort aan de agenda toegevoegd.