Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Zomertour V.S.

James Taylor heeft deze week een zomertour door de Verenigde Staten aangekondigd. Tickets gaan komende week in de voorverkoop.

James Taylor 74!

James Taylor viert vandaag zijn 74ste verjaardag. Gefeliciteerd James!

Nieuwe data Europese tour

James Taylor heeft de nieuwe data voor de recent uitgestelde Europese tour in 2022 aangekondigd. De tour zal nu starten in september 2022 in Spanje. Het concert in Amsterdam is verplaatst naar 5 oktober 2022.