Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Tour zomer 2018

De laatste tijd zijn een aantal tourdata bekend gemaakt die suggereren dat James Taylor en band weer op tour gaan in de zomer van 2018. Vorige week werd bekend gemaakt dat James Taylor weer zijn jaarlijkse optredens in Tanglewood zou doen. Vandaag werd bekend gemaakt dat James Taylor en band support act zullen zijn voor de Eagles bij twee van hun concerten in de zomer in 2018, 26 juli in Washington en 28 juli in Philadelphia.

Harvey Can’t Mess with Texas

Op 22 september vindt het "Harvey Can’t Mess with Texas" benefiet concert plaats in het Frank Erwin Center. Dit grote concert zal optredens en unieke samenwerkingen bevatten van vele artiesten, waaronder Willie Nelson, Paul Simon, James Taylor, Bonnie Raitt, Leon Bridges en Lyle Lovett.

Sweet Baby James pop-up boek

Op 14 november brengt James Taylor zijn eerste boek uit bij Blue Rider Press. Het betreft een geïllustreerd pop-up boek waarin de James Taylor klassieker Sweet Baby James tot leven komt.