Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Break Shot op cd vanaf 13 oktober

Eerder dit jaar bracht James Taylor zijn goed ontvangen autobiografie 'Break Shot' uit op Amazons audio book streaming service Audible.

Omdat deze service slechts in beperkte regio's beschikbaar is was 'Break Shot' tot dusver niet verkrijgbaar in grote delen van de wereld, waaronder Nederland. Als we de website van Amazon moeten geloven komt hier op 13 oktober eindelijk verandering in. Op die datum wordt Break Shot waarschijnlijk uitgebracht op cd. Of het album ook in de Nederlandse winkels komt te liggen is nog onbekend.

De archieven zijn geopend!

Afgelopen vrijdag werd aangekondigd dat James de komende maanden zijn persoonlijke archief induikt om bijzondere video en audio te delen via het officiële James Taylor YouTube kanaal. In de komende weken worden liedjes uit de BBC 'In Concert' special uit 1970 gedeeld. De eerste video in die reeks, waarin James de Beatles cover 'With A Little Help From My Friends' zingt, staat inmiddels online.

De aankondiging komt niet als een verrassing. Het hele jaar was James al zeer actief op sociale media, waar al regelmatig unieke video van optredens gedurende zijn lange carrière kwamen bovendrijven.

VS tour uitgesteld tot 2021

Vanwege de coronacrisis wordt de gezamenlijke tour van James Taylor en Jackson Browne door de VS uitgesteld tot volgend jaar. De nieuwe tourdata staan nu in de agenda.

Eerder aangeschafte tickets blijven geldig. Het is ook mogelijk je geld terug te krijgen door contact op te nemen met de locatie waar je je ticket hebt gekocht.