Nieuwsarchief

Recensie Brussel 19/09/2014

Gisteren (19/09) heb ik James Taylor gezien in het Koninklijk Circus in Brussel (dat er niet zo 'Koninklijk' uitziet als je zou denken) . Het concert was geweldig, en zonder twijfel het beste JT concert dat ik ooit heb gezien. Zijn stem was in zeer goede staat deze keer, een stuk beter dan twee jaar geleden. Het feit dat James en band het zo naar hun zin leken te hebben was hier zeker een grote factor in.

De band speelde erg strak en voegde een heerlijke "groove" toe aan vele nummers, waaronder een aantal oude favorieten. De bandleden kregen meer dan ooit de kans hun vaardigheden te laten zien. De achtergrondzang verrijkte nummers als "Carolina in My Mind"en "Shower the People" waardoor deze meer dan ooit ´binnen kwamen´. Dit gold ook voor "Lo and Behold", dat een bijna gospel-sound kreeg. "Wandering" en "Wild Mountain Thyme" waren wonderschoon, met James' subtiele akoestische gitaar en de geweldige vocale arrangementen.

Op het programma (zie onder) stond een geweldige mix van oude favorieten, album nummers en een aantal nieuwe liedjes. Van de nieuwe liedjes is het piano-gedreven liefdeslied "You and I Again" met afstand mijn favoriet. Andere favoriete momenten van me waren "Millworker" (geweldige gitaar/bas intro), "Raised Up Family" (heerlijk gitaarspel van zowel James als Michael) en "Country Road" (Steve Gadd op de drums ... wow!). "Wild Mountain Thyme" eindigde de show op een perfecte manier en was voor mij het meest memorabele moment van de show. I was dan ook blij dat James zei dat dit nummer hoogst waarschijnlijk op het nieuwe album zal komen.

Setlist
Something in the Way She Moves
Today, Today, Today (nieuw)
Lo and Behold
Wandering
Everyday
Country Road
Millworker
Carolina in My Mind
One More Go Round
Sweet Baby James
Shower the People

Stretch of the Highway (nieuw)
You and I Again (nieuw)
Raised Up Family
Steamroller
Only One
Handy Man
Fire and Rain
Up on the Roof
Mexico
Your Smiling Face

How Sweet It Is
You've Got a Friend
Wild Mountain Thyme

Band
Steve Gadd  -  Drums
Jimmy Johnson  -  Bas
Larry Goldings  -  Piano/Orgel
Michael Landau  -  Gitaren
Andrea Zonn  -  Zang/Viool
Arnold McCuller  -  Zang
Kate Markowitz  -  Zang